Tuotantomme pyrkii aina ympäristöä vähiten kuormittaviin ratkaisuihin. Haluamme tarjota mahdollisimman puhtaan ympäristöomatunnon myös asiakkaillemme.

Laatu

Laatu- ja ympäristöpolitiikka on olennainen osa Okartek Oy: n toimintaa. Toimimme laatu- ja ympäristöjärjestelmien sertifikaattien ISO 9001 ja ISO 14001 mukaisesti.

Materiaalit

Olemme erikoistuneet myös materiaaleihin ja seuraamme raaka-ainetoimittajien uutuuksia. Kartoitamme oman alamme kehitystä ”vihreiden muovien” osalta ja tarjoamme sertifioidun biomuovivaihtoehdon asiakkaillemme. ISCC Plus sertifioidun muovimateriaalin käyttäminen on kestävän kehityksen näkökulmasta askel eteenpäin. Kun etsit ympäristöystävällisempiä materiaaliratkaisuja, ota yhteyttä meihin!

Ympäristö

Tuotamme noin 17 miljoonaa osaa vuosittain, joka tarkoittaa noin 1 miljoona kiloa. Silti tuotannosta jätteeksi päätyy vain 485 kiloa, joka pitää sisällään kaiken tuotannosta syntyneen jätteen. Tämä tarkoittaa teoreettisesti kokoon puristettuna noin FIN-lavan verran jätettä. Näin pieneen jätemäärään pääseminen on edellyttänyt paljon toimia, ja yksi niistä on oman tuotannon sisällä toimiva kierrätys. Kierrätämme mm. kaikki muoviosien valmistuksessa syntyneet ylijäämät tai vialliset kappaleet.