Ruiskuvalukone

Muovin ruiskuvalu

Ruiskuvalulla korkealaatuista sarjatuotantoa kustannustehokkaasti

Ruiskuvaluvalmistuksessa sulatettu muovimassa puristetaan voimakkaalla paineella muottiin. Ruiskuvalumenetelmä mahdollistaa mittatarkkojen muovituotteiden korkealaatuisen ja kustannustehokkaan sarjatuotannon. Muovin ruiskuvalu eli ruiskupuristus, soveltuu erityisesti tuhansien kappaleiden, eli suurien eräkokojen valmistukseen.

Mitä on muovin ruiskuvalu?

Okartekin ruiskuvalutyön prosessi on tarkkaa ammattilaistyötä hallituissa automatiikkapuitteissa.

Ensimmäisessä työvaiheessa muovigranulaatit sulatetaan paineen, kitkan ja lämmön avulla ruuvin vetäytyessä taakse ja työntäessä sulan muovimassan eteen. Myös mahdollisesti käytettävä väriaine sekä esimerkiksi palosuoja-aine ja uv-suoja lisätään tässä vaiheessa. Ruuvi työntää sulan muovin teräksiseen muottiin, jonka jälkeen kappale jäähdytetään. Muotti avataan ja valmis kappale poistetaan pudottamalla tai viemällä se robotin avustuksella hihnalle.

Muoviosaa valmistetaan ruiskuvalukoneella.

Ruiskuvalupalvelun erityispiirteitä

Me Okartekilla tarjoamme perinteisen ruiskuvalun lisäksi kaasuavusteista ja kahden komponentin ruiskuvalua. Kaasuavusteisessa ruiskuvalussa paksuseinäisestä tuotteesta saadaan kevyempi, joten se antaa mahdollisuuksia massiiviseen, mutta kevyeen tuotteeseen. Kappaleeseen pystytään muodostamaan onkalomainen rakenne, joka on jo itsessään lujempi ja kevyempi.

Monikomponenttisessa ruiskuvalussa eli 2K-ruiskuvalussa tuotteeseen valetaan useampaa materiaalia samalla kerralla.

Kiinnitämme huomiota ympäristöystävälliseen tekemiseen, kuten tarjoamalla mahdollisuuden biopohjaisen ISCC Plus -sertifoidun materiaalin käyttöön ja käyttämällä tuotannon aloituksessa ja lopetuksessa syntyneet hukkakappaleet, sekä valukanavan heti tai myöhemmin uusiokäytössä raaka-aineena.

Ruiskuvalumenetelmällä valettuja muoviosia. Lapion ponsit kasassa.

Ruiskuvalulla tarkkuutta hintaan ja mittatilaukseen

Ruiskuvalulla pystytään valmistamaan erittäin kustannustehokkaasti mittatarkkoja muovituotteita. Teknologia antaa myös huomattavasti enemmän vaihtoehtoja tuotesuunnitteluun, verrattuna esimerkiksi muovin lämpömuovaukseen.

Ruiskuvalun tekniset ja mittatarkat tuotteet

  • kappalepaino n 2–7000 grammaa
  • kappaleen suurin koko 1600 x 1250 mm
  • sulkuvoima 25-1400 tonnia
  • valittavana yli 200 eri materiaalia
  • 36 kpl automatisoituja ruiskuvalukoneita

Käytössämme ovat kaikki tunnetut toimittajaverkostot. Voimme myös taata, että jokaisen tilaajan vaatimukset täyttävä muovimateriaali löytyy varmasti.

Ruiskuvalukone

Okartek on ruiskuvalutekniikan kärkiosaajia

Okartek on eurooppalainen toimija, joka takaa kustannustehokkaan ruiskuvalupalvelun ja laadukkaat tuotteet. Olemme kansainvälisesti palkittu uustuoteprojektin hoitoprosessistamme, sekä meiltä löytyy erittäin laaja kokemus eri teollisuudenaloista, muottihankinnasta ja tuotemateriaaleista.

Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme ja kysy lisää: sales@okartek.fi