Talousosasto vahvistui! Erja Nieminen sai kaveriksi Anna-Maija Seppisen

Talousjohtaja Anna-Maija Seppinen (vasemmalla) on yksi tuoreimmista Okartekilaisista. Hän vahvistaa talouden organisaatiota, jonka kantavana voimana on ollut jo yli 15 vuotta talouspäällikkö Erja Nieminen (oikealla).
  • Anna-Maija Seppinen
  • Talousjohtaja
  • Kokemus: monipuolisesti taloushallinnon tehtäviä niin myynti- markkinointiorganisaatioissa, valmistavassa teollisuudessa kuin perhe- sekä  pörssiyhtiöissä – työskennellyt mm. assistant controllerin, controllerin ja talouspäällikön tehtävissä
  • Erja Nieminen
  • Talouspäällikkö
  • Kokemus: yli 15 vuotta Okartekilla, sitä ennen vastaavissa tehtävissä eri yrityksissä.

Anna-Maija, millaista oli tulla uutena taloon toukokuussa 2022?

– Toki uuden työn aloittaminen jännitti, mutta minut otettiin lämpimästi vastaan. Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä, oppinut paljon uutta ja päässyt tutustumaan uusiin työkavereihin. Erityisesti arvostan meillä vallitsevaa kehittämisen meininkiä ja hyvää työilmapiiriä.

Mikä on kaksikon työnjako?

Erja ja Anna-Maija vastaavat yhdestä suusta, että työ on ennen kaikkea yhdessä tekemistä – myös yli osasto- ja tiimirajojen. Erjan työ painottuu henkilöstöasioihin, palkkahallintoon ja kirjanpitoon. Anna-Maija puolestaan tekee sisäistä laskentaa, raportoinnin kehitystä, on mukana johtoryhmätyöskentelyssä ja liiketoiminnan ennustamisessa ja budjetoinnissa.

– Työpöydälläni on myös talouden prosessien kehittäminen eli mietin, kuinka niitä voitaisiin kehittää mahdollisimman fiksulla tavalla, Anna-Maija kertoo.

Entä Erja, mikä on muuttunut 15 vuodessa?

– Viime vuosien aikana Okartek on kasvanut huomattavasti sekä liikevaihdoltaan että henkilöstöltään. Kasvu on tuonut mukanaan paljon uutta, tarve seurannalle ja raportoinnille on lisääntynyt. Näitä olemmekin viime vuodet kehittäneet, sillä esimerkiksi tuotannon laskennat ja seurannat heijastuvat suoraan kirjanpidon puolelle. 

Toki vanhoina aikoina pienessä yhteisössä oli omat etunsa, mutta Erja kertoo olevansa tyytyväinen muutosten tuuliin.

– Kun olemme saaneet meille Anna-Maijan lisäksi kerralla paljon uutta porukkaa, he uskaltavat yhdessä haastaa vanhat toimintatavat. On mielenkiintoista katsoa, mihin tämä johtaa

Niin, tulevaisuudesta puheen ollen. Miltä se näyttää talouden organisaation silmin?

Anna-Maijan mukaan taloushallinnossa on viime vuosina tapahtunut isoja muutoksia. Järjestelmäkehitys ja rutiinien automatisointi ovat tärkeitä, jotta voidaan keskittyä enemmän tiedon analysointiin.

Myös Erja on samoilla linjoilla, sillä kehittäminen tuo mielenkiintoa perustyöhön.

– Kaiken yhteensovittaminen on tärkeä juttu. Onneksi meillä on tosi innostunutta porukkaa ja jos jotain ehdotetaan, niin asia lähtee eteenpäin, Erja toteaa.

Takaisin listaan