SUOMALAISTA LAATUA MAAILMAN KAIKILLA MANTEREILLA

Okartek ja maailman suurimpiin maatalouskoneiden valmistajiin lukeutuva AGCO ovat tehneet yhteistyötä jo yli 25 vuotta. Okartek toimittaa AGCO-konserniin kuuluvalle Valtralle osia traktoreiden valmistukseen.


Valtra-traktoreissa monipuoliset ominaisuudet ja innovatiivinen tekniikka yhdistyvät huipputason mukavuuteen. Siksi myös osien ja materiaalien toimittajalta vaaditaan huippulaatua.

Kustannukset, kommunikaatio, nopeus ja joustavuus ovat avain saumattomaan yhteistyöhön 

 –Eivät ole tainneet kertaakaan olla myöhässä, toteaa Valtran tuotekehitysinsinööri Jukka Pelkonen. 

Sen lisäksi, että toimitukset ovat olleet ajallaan, toimii myös kommunikaatio ja yhteyden ottoihin reagointi lähes kuin nappia painamalla. Toimitusten nopeuteen ja toimitusvarmuuteen vaikuttaa tietysti monikin asia, mutta osaltaan niihin vaikuttavat myös palvelualttius ja proaktiivisuus.
 
– He pyrkivät oma-aloitteisesti ratkaisemaan haasteita ja antavat myös parannusehdotuksia. Kysymyksiin ja muihin yhteydenottoihin reagoidaan myöskin hyvin nopeasti, Pelkonen jatkaa.
 
Toimitusvarmuutta ja laatua puoltaa omalta osaltaan myös perisuomalainen jämptiys, työmoraali ja asialle omistautuminen.
 
–Tietysti se helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti, kun työkulttuuri ja -tavat ovat ikään kuin samalla tasolla ja kommunikaatio on saumatonta.
 
Omien toimintavalttiensa ansiosta Okartek on onnistunut voittamaan suuria kansainvälisen tason projekteja ja kilpailutuksia etenkin viimevuosien aikana. Siitä huolimatta, että tuotteet valmistetaan Suomessa suomalaisella säntillisyydellä ja laadulla, on hinta-laatu-suhde pystytty säilyttämään molempia osapuolia miellyttävällä tasolla.
 

Okartek on AGCO:n vuoden tuotetoimittaja 2018

AGCO palkitsee yhteistyökumppaneitaan vuosittain järjestettävässä alan tapahtumassa. Vuonna 2019 Okartek vei voiton Supplier Of the Year -kategoriassa.
 
Niin kutsutun AGCO EME Supplier Day kokoaa yhteen EME-alueen nimekkäimpiä maataloustoimijoita ja heidän yhteistyökumppaneitaan. Päivän aikana tämä maailman kolmanneksi suurin maatalousjätti jakaa kunnianosoituksia tuote- ja materiaalitoimittajilleen. Alueella toimii yhteensä yli 3 000 toimittajaa, joten tuleminen palkituksi Supplier Of the Year NPI -ykköspalkinnolla on Okartekille hyvin merkittävä saavutus.
 
Toimitusta tehdään sekä Suomeen että ulkomaille, muiden muassa Valtralle Suolahteen, Massey Fergusonille Ranskaan ja Fendtille Saksaan ja Brasiliaan. 

Takaisin listaan