Kestävät muoviosat maatalouden tarpeisiin – Valtra

VALTRA valmistaa monikäyttöisiä työkoneita maatalouden, metsänhoidon, taajama-alueiden ja logistiikan tarpeisiin. Laitteiden tulee kestää kovaa käyttöä ja kulutusta, joten myös osien ja katteiden on kestettävä kovaa rasitusta.

Okartek ja maailman suurimpiin maatalouskoneiden valmistajiin lukeutuva AGCO ovat tehneet yhteistyötä jo yli 25 vuotta. Okartek toimittaa AGCO-konserniin kuuluvalle Valtralle osia traktoreiden valmistukseen. Kun puhutaan tämän kokoluokan ja vaativuustason laitteista, on osien oltava ominaisuuksiltaan täydellisiä.

Kustannukset, kommunikaatio, nopeus ja joustavuus ovat avain saumattomaan yhteistyöhön

Ohjaamon paneeleissa yhdistyvät viimeistelty muotoilu ja materiaalien käyttömukavuus. Jokapäiväinen käyttö vaatii pintamateriaaleilta tuntuman ja ergonomian lisäksi kestävyyttä. Kaikki yksityiskohdat ovat tarkoin suunniteltuja. Ulkopuolen osien on oltava muotoilultaan ja materiaaleiltaan sekä kestäviä, virtaviivaisia että tyylikkäitä.

–Eivät ole tainneet kertaakaan olla myöhässä, toteaa Valtran tuotekehitysinsinööri Jukka Pelkonen.

Sen lisäksi, että toimitukset ovat olleet ajallaan, toimii myös kommunikaatio ja yhteydenottoihin reagointi lähes kuin nappia painamalla. Toimitusten nopeuteen ja toimitusvarmuuteen vaikuttaa tietysti monikin asia, mutta osaltaan niihin vaikuttavat myös palvelualttius ja proaktiivisuus.

–He pyrkivät oma-aloitteisesti ratkaisemaan haasteita ja antavat myös parannusehdotuksia. Kysymyksiin ja muihin yhteydenottoihin reagoidaan myöskin hyvin nopeasti, Pelkonen jatkaa.

Omien toimintavalttiensa ansiosta Okartek on onnistunut voittamaan suuria kansainvälisen tason projekteja ja kilpailutuksia etenkin viimevuosien aikana. Siitä huolimatta, että tuotteet valmistetaan Suomessa suomalaisella säntillisyydellä ja laadulla, on hinta-laatu-suhde pystytty säilyttämään molempia osapuolia miellyttävällä tasolla.

Ohjaamon paneeleita, ulkoalueen verhoiluosia sekä runsaasti moottoritilassa tarvittavia muovikomponentteja

Ohjauslaitteiden tekniikka on kehittynyt viimevuosien aikana valtavasti. Siksi myös laitteiston katteiden on vastattava nykyajan vaatimuksia.