Ruiskuvaletut komponentit rakennusteollisuuden tarpeisiin – Meltex

Meltex Oy Plastics on suomalainen rakennustarvikealan toimija, joka on palvellut ammattirakentajia, jälleenmyyjiä ja teollisuutta vuodesta 1993 lähtien. Meltex on tunnettu laajasta tuotevalikoimasta sekä maanrakennus- ja LVI-tarvikkeiden erikoisosaamisesta.

Meltex Oy Plastics on suomalainen rakennustarvikealan toimija, joka on palvellut ammattirakentajia, jälleenmyyjiä ja teollisuutta vuodesta 1993 lähtien. Meltex on tunnettu laajasta tuotevalikoimastaan, maanrakennus- ja LVI-tarvikkeiden erikoisosaamisestaan sekä nopeasta toimituksesta. 

Okartekin ja Meltex Oy:n yhteistyö on jatkunut yli 15 vuotta. Yhteistyö on laajentunut jatkuvasti vuosien varrella, mikä kertoo toimivasta ja luottamuksellisesta asiakassuhteesta, ja siitä, että hommat hoituvat. Yhteistyölle parempi termi onkin ehkä tiivis kumppanuus. 

Meltex tunnetaan luotettavana putki- ja kaivovalmistajana sekä monipuolisena rakennustarvikkeiden maahantuojana. 

https://vimeo.com/392169192

Okartek toimittaa Meltexille pääasiassa ruiskuvalettuja muovikomponentteja, jotka päätyvät Meltexin liiketoiminnan tueksi. Tämänkaltaisia tuotteita ovat esimerkiksi kokonaiset rakennusteollisuuden tuotteet, kuten putkiyhteet ja kaivot, jotka tarvitsevat tukevia tuotteita toimiakseen. 

Suurin osa lopputuotteista päätyy Suomen rakennusteollisuuteen, mikä osaltaan viestii myös luottamuksesta kotimaista laatua kohtaan.

Okartek toimittaa Meltexille paljon erikokoisia osia. Tilausta on sekä hyvin pienille osille että suuremmille komponenteille, kuten kaivo- ja kattotuotteille.

Repertuaariin kuuluu muun muassa rännikaivoja, salaojakaivoja sekä tarkistuskaivoja. Katolle tulevista tuotteista mainittakoon esimerkiksi tuuletukseen liittyvät kattoläpiviennit ja kattoluukut. Yksi laajemmista kokonaisuuksista on erilaiset rakentamisessa käytettävät tukirakenteet.

Okartekin ja Meltexin yhteistyössä merkittävää on etenkin suunnitteluyhteistyö 

Suunnittelussa korostuvat luonnollisesti materiaalivalinnat, innovatiivisuus ja käytäntöä palvelevat ratkaisut. Yhteistyö on erittäin tiivistä, minkä ansiosta myös osaamisen ja ideoiden jakaminen puolin ja toisin on luontevaa ja rehellistä. 

Suunnitteluyhteistyön lisäksi merkittävässä osassa on Okartekin kyky palvella koko skaalalla aina ensimmäisistä suunnittelupiirroksista valmiin tuotteen toimitukseen.