Kustomoitavat hyllytyslaatikot – ETRA

Ei enempää eikä vähempää kuin maailman paras laatikko. Etra Bin asetti vaativat lähtökohdat suunnittelulle. Tuloksena syntyi lopulta asiakkaan tarpeisiin kustomoitu säilytysastia, joka toimivuutensa ansiota kasvattaa suosiotaan myös ulosmyytävänä tuotteena.

Etra OY:llä oli tarve hyllytyslaatikkosarjalle, joka vastaisi sisäisen logistiikan haasteisiin. Kasvava tarve asiakkaiden pientavaroiden hyllytykselle vaati ratkaisua, joka pystyttäisiin ominaisuuksiltaan räätälöimään Etran toiveiden mukaan.

Etra uskoi haasteen Okartekin käsiin. Design, konseptisuunnittelu, tuotesuunnittelu, muottien suunnittelu, hankintaprosessi ja tuotteiden valmistus tapahtui Okartekin toimesta.

–Edellytimme että Etra Bin laatikot tehdään korkeiden Etra-vaatimusten mukaan, tavoitteena markkinoiden paras, toteaa Etra Oy:n logistiikkajohtaja Pekka Pöntiö.

 

Osat muodostavat kokonaisuuden.
Siksi suunnittelussa kiinnitetään aina
erityistä huomiota yksityiskohtiin
ja niiden toimivuuteen.

 

 

Etureunan lipan korkeus on säädettävissä tilatarpeen mukaan.

 

Tilaus ja siihen liittyvät tarpeet käydään aina mahdollisimman yksityiskohtaisesti läpi yhdessä tuotteen tilaajan ja loppukäyttäjien kanssa. Tämän pohjalta aletaan tehdä materiaalivalintoja ja muotoilua. Kehitystyö jatkuu koko prosessin ajan. 

Etra bin on malliesimerkki Okartekin koko tuotantoketjun tehokkuudesta. Etra antoi karkeat raja-arvot tuotteen ominaisuuksista ja käyttötavasta, jonka jälkeen Okartek otti ohjat käsiinsä, ja toteutti kustomoidun säilytyssarjan suunnittelusta valmiin tuotteen toimitukseen.

Onnistuneen tuotesuunnittelun ansiosta Etra binistä tuli myös yksi ulosmyytävistä tuotteista, jonka suosio kasvaa jatkuvasti.