Katja Virtasesta Supply Chain Manager

KUKA?

Katja Virtanen

  • Katja Virtanen
  • Supply Chain Manager
  • Kansainvälisen kaupan ja IT-alan tradenomi

Supply Chain Manager?

–Kyllä, eli suomeksi tilaus- ja toimitusketjun hallinnan päällikkö. Tiimi koostuu muun muassa asiakaspalveluhenkilöistä ja tuotannonsuunnittelijoista, jonka lisäksi toimin itse tuotantojärjestelmän pääkäyttäjänä ja kehittäjänä.

Miten päädyit Okartekille?

–Tulin tänne Hellalta, Salosta, missä toimin eri tehtävissä 16 vuoden ajan. Sinne päädyin puolestaan suoraan koulun penkiltä. Hellalla vastasin koko operatiivisesta toiminnasta, johon kuului siis esimerkiksi tuotanto, laatu, osto, logistiikka ja varasto, eli tavallaan olin toimitusjohtajan oikea käsi.

Teetkö nyt samantyylisiä asioita Okartekilla?

–Taustastani on varmasti Okartekille paljonkin hyötyä. Hellalla toimin alun perin myyntiassistenttina, sen jälkeen asiakaspalvelupäällikkönä, sitten monta vuotta kehityspäällikkönä ja kehitin mm. ERP-järjestelmää ja muita prosesseja. Lisäksi toimin osto-, logistiikka- ja tuotantopäällikkönä, jonka jälkeen päädyin lopulta vastaamaan kaikista edellä mainituista.

Ja nyt myös Okartekilla olet melkolailla kaikkien kanssa tekemisissä?

–Joo, kyllä. Vähän myynnin, vähän asiakkaitten, oston, tuotannon ja niin edelleen. Se on vähän kuin palmikkoa loisi – lettien vaihdot täytyy mennä yksiin, jotta homma toimii. Pidin paljon myös entisestä työpaikastani ja työnkuvasta, mutta tässä on ehkä vielä enemmän tekemisen meininkiä, mikä sopii kyllä minulle. Lisäksi porukka on aivan mahtava!

Minkälaisena näet toiminnan 5 vuoden kuluttua?

–Kappas, melko laaja kysymys! Mutta sanotaan nyt ainakin näin, että aiomme olla tai ainakin toivoisin, että olisimme edelläkävijä muun muassa biopohjaisten ja muiden kestävien ratkaisujen tarjoamisessa. Raaka-aineiden ja työmetodien osalta toivoisin tietysti vieläkin ekologisempia ratkaisuja, mutta osittain tämä on myös kiinni asiakkaista ja siitä mitä he haluavat. Uskon kuitenkin, että jos asiakkailla on mahdollisuus valita, he päätyvät kestäviin ratkaisuihin, ja siksi Okartek haluaa asiakkailleen näitä ratkaisuja tarjota.

–Strategiamielessä haluaisi nähdä että esim. sertifikaatit, joita ollaan haettu, kiinnittäisivät asiakkaiden huomion ja ne koettaisiin varteenotettavina vaihtoehtoina. Eiköhän se siitä lähde!

Takaisin listaan